stromata
stromata
stromata

Υλικά Στρωμάτων

ΥΦΑΣΜΑΤΑ

στρωματα υφασματα στρωματων
Air Space
'Υφασμα από εξαιρετικό υλικό που αναπνέει, χρησιμοποιείται στην πλειονότητα στα πλαινά των στρωμάτων. Είναι ένα σύστημα που βασίζεται στο μέγιστο αερισμό του στρώματος έτσι ώστε η ροή του αέρα να είναι διαρκής. Εξαφανίζει στο 100% κάθε είδος υγρασίας που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο εσωτερικό δίνοντας πιο χαλαρωτική και υγιής ξεκούραση.
στρωματα υφασματα στρωματων
Outlast
Η τεχνολογία Outlast αναπτύχθηκε αρχικά για λογαριασμό της NASA και έπρεπε να βοηθήσει τους αστροναύτες με τη μακριά παραμονή τους στο διάστημα. Σήμερα η Outlast βελτιώνει την άνεση εκατομμυρίων ατόμων και γι'αυτό έλαβε την τιμιτική διάκριση ''Certified Space Technology". 'Ενα ύφασμα που ισορροπεί τις ταλαντώσεις της θερμοκρασίας,που απορροφά την υπερβολική θερμότητα και την αποκαθιστά μόνο τη στιγμή που αυτό είναι απαραίτητο. Το αποτέλεσμα είναι μια σταθερή θερμοκρασία και μια μειωμένη εφίδρωση.
στρωματα υφασματα στρωματων
Aloe Vera
Μικροκάψουλες οι οποίες περιέχουν απόσταγμα Aloe Vera, γνωστό από την αρχαιότητα για τα πολλαπλά ωφέλη της (αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντιοξειδωτικό). Η aloe είναι γνωστή με την ονομασία "το θαύμα της φύσης" και όχι άδικα.Κατά την επαφή του με το δέρμα ή με μια απλή κίνηση, αυτές οι μικροκάψουλες απελευθερώνουν το ωφέλιμο απόσταγμα της ουσίας που περιέχουν, το οποίο με τη σειρά του έχει θετικές επιδράσεις σε κάποιες από τις σοβαρές λειτουργείες του σώματος, οδηγώντας έτσι σε βαθιά χαλάρωση και μια αίσθηση ευημερίας.
στρωματα υφασματα στρωματων
Medic+Area®
Η Medic Area είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής που επιτυγχάνει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της μούχλας και των βακτηρίων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα αποστειρωμένο ύφασμα το οποίο είναι εντελώς απαλλαγμένο από μούχλα, μικρόβια και σκώρους. Το τελικό ύφασμα είναι επίσης αντιαλλεργικό και πολύ υγιεινό επειδή η χορήγηση Medic+Area® δεν χρησιμοποιεί συνθετικά χημικά, αλλά μόνο φυσικά.
στρωματα υφασματα στρωματων
Bamboo
Οι φυτικές ίνες BAMBOO που περιέχει το ύφασμα παρέχουν άριστο αερισμό του στρώματος και απορροφούν την υγρασία του σώματος, έτσι ο ιδρώτας εξατμίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα υφάσματα στρωμάτων με BAMBOO διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος 1 – 2 βαθμούς πιο χαμηλή σε σύγκριση με τα απλά υφάσματα. Επίσης εξασφαλίζουν την υψηλή διαπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου χαρίζοντας σε εσάς και την οικογένεια σας έναν απολαυστικό ύπνο.
στρωματα υφασματα στρωματων
Probiotic
Με τη χρήση ενεργών προβιοτικών για την αναστολλή της ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων και με τον καθαρισμό των αλλεργιογόνων ακάρεων, το ύφασμα probiotic διατηρεί τα στρώματα, καθαρά και υγιεινά. Αυτή η πατενταρισμένη τεχνολογία είναι 100% οικολογική και σχεδιασμένη να προσφέρει έναν πολύ αναζωογονητικό ύπνο.
στρωματα υφασματα στρωματων
Bayscent®
Το ύφασμα BAYSCENT περιέχει μικροκάψουλες οι οποίες εξουδετερώνουν και αποτρέπουν τον σχηματισμό βακτηριδίων που είναι η αιτία των κακών οσμών. Έτσι λοιπόν, χάρη στην ειδική επεξεργασία του μπορείτε να ξεκουραστείτε χωρίς δυσάρεστες οσμές και να ξυπνήσετε με μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.
στρωματα υφασματα στρωματων
Scensic
Η τεχνολογία Scensic® προσφέρει την αρωματοθεραπείας στο ύφασμα. Μελετημένη σε 3 διαφορετικές μυρωδιές, λεβάντα, πράσινο τσάι και loundry. Η λεβάντα και το πρασινο τσάι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες: Πράγματι, το άρωμά τους, με αδιαμφισβήτητες χαλαρωτικές ιδιότητες, εξαφανίζει σωματικές και συναισθηματικές εντάσεις, και έτσι γίνεται μια φυσική συνταγή για αντιμετώπιση διαταραχών ύπνου δίνοντας μια ολική αίσθηση ευεξίας. Το ύφασμα loundry, από την άλλη, δίνει ένα ευχάριστο άρωμα καθαριότητας. Τα ειδικά αρώματα Sensic®, που εφαρμόζονται στην ειδική επεξεργασία των μικρο-κάψουλων (ένα μοναδικό σύστημα για την εφαρμογή και τοποθέτηση του αρώματος στις επιφάνειες των υφασμάτων) απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου μέσω των κινήσεων του σώματος.
στρωματα υφασματα στρωματων
Biocell 40 Fusion
Αυτό το αντιμικροβιακό και ανθεκτικό ύφασμα αποτελείται από ένα ιδιαίτερο ύφασμα βισκόζης με την προσθήκη ινών από ασήμι και άνθρακα. Όταν οι ίνες από ασήμι συνδέονται με τα ένζυμα των μικροβιακών κυττάρων, εμποδίζουν τη λειτουργία και τον πολλαπλασιασμό τους, διατηρώντας έτσι την αντιμικροβιακή λειτουργία στο πέρασμα του χρόνου. Η διατήρηση της θερμότητας που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και η ομοιόμορφη διαμοίραση της ίδιας θερμότητας σε όλο το εξωτερικό των ασημένιων ινών επιτρέπουν στο Biocell Fusion να ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος. Οι ίνες από άνθρακα διαλύουν ραγδαία φόρτιση στατικού ηλεκτρισμού που μπορεί να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
στρωματα υφασματα στρωματων
Silver Safe
Το ασήμι, ο πιο αποδοτικός αντιμικροβιακός παράγοντας και αυτός με την υψηλότερη αξία ηλεκτρικής αγωγιμότητας, διώχνει γρήγορα τις ενοχλητικές φορτίσεις στατικού ηλεκτρισμού. Επίσης οι ίνες από ασήμι έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζοτην θερμοκρασία του σώματος. Αυτές οι λειτουργίες παραμένουν, και έπειτα από πολλά πλυσίματα.
στρωματα υφασματα στρωματων
Coolmax®
Άνεση και φρεσκάδα. Το CoolMax® είναι ένα ηγετικό ύφασμα στην διαχείριση της σωματικής υγρασίας. Χάρη στις ιδιότητές του, προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο και ρύθμιση τόσο της θερμοκρασίας του δέρματος όσο και της εφίδρωσης του σώματος και επιτρέπει την αφαίρεση της υγρασίας που παράγεται κατά τη διάρκεια του ύπνου πολύ γρήγορα.
στρωματα υφασματα στρωματων
Soft Care
Απαλό σαν μετάξι. Το συγκεκριμένο ύφασμα παράγεται από μια ξεχωριστή ίνα βισκόζης η οποία είναι εντελώς βιοδιασπώμενη. Μοίαζει με μετάξι με μια δόση από πλούσια και έντονα χρώματα. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο, απαλό και άνετο και δίνει μια απίθανη αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας. Απορροφά την υγρασία, προσφέρει καλή κυκλοφορία αέρα και είναι ανθεκτικό στη φθορά.
στρωματα υφασματα στρωματων
Jacquard®
Το ύφασμα Jacquard, το οποίο χαρακτρίζεται από τα τυπικά του μοτίβα ύφανσης και σχεδίου, είναι μια επιλογή η οποία ευνοεί την παράδοση αλλά επίσης προσφέρει διαπρεπή ελαστικότητα και άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το κάλυμα Jacquard Lurex είναι άνετο, ελαστικό, πλήρως αφαιρέσιμο και μπορεί να πλυθεί.
στρωματα υφασματα στρωματων
super soft cashemere
Το ύφασμα Super Soft Cashmere, χάρη στην ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα η οποία ωφείλεται στην πολύτιμη ίνα από την οποία έχει ονομαστεί, χαρακτιρίζεται από μια αποκλειστική απαλότητα, σισθητή στην αφή, που συνοδεύει ξεκούραση σε ένα ζεστό και απαλό περιβάλλον.
στρωματα υφασματα στρωματων
Flax
Χάρη στις ιδιότητές του, το flax είναι ακόμα ένα καινοτόμο ύφασμα: λόγω της υψηλής υγροσκοπικότητάς του και την ικανότητα του επίσης να επιτρέπει άμεση απορρόφηση και εξάτμιση υγρών, με ταχεία εξάλειψη της υγρασίας και θερμότητας. Το Flax είναι επίσης παγκοσμίως γνωστό για τις ιδιότητες φρεσκάδας και άνεσης. Μπορεί να πλένεται πολύ συχνά και πάραυτα δεν παραμορφώνεται κατά το πέρασμα του χρόνου. Δεν προκαλεί αλεργείες επειδή προωθεί τη φυσική ανταλλαγή θερμότητας και υγρασίας. Είναι αντιστατικό επειδή διατηρεί τις ηλεκτροστατικές φορτίσεις
στρωματα υφασματα στρωματων
Stretch
Το stretch είναι ένα ύφασμα το οποίο αποτελείται από 100% αντιαλλεργικές ίνες και είναι υγιεινό και αντιβακτηριδιακό. Χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία στις εκδόσεις αφοδράριστων στρωμάτων για την πρακτικότητα τους στο πλύσιμο.
στρωματα υφασματα στρωματων
Genesi
Το Genesi έχει μια ξεχωριστή σύνθεση, στην οποία οι ίνες από άνθρακα, ασήμι και soya συνδιάζονται για να προσφέρουν βαθιά ευημερία. Οι ίνες από άνθρακα επιτρέπουν στο σώμα να εκφορτίζει τον στατικό ηλεκτρισμό που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι εξαιρετικές αντιμικροβιακές ιδιότητες του ασημιού παρέχουν φυσική προστασία ενάντια σε μικρόβια και βακτήρια. Τέλος, η soya προσφέρει άνεση στο άγγιγμα και αποδίδει μια εξαιρετική αίσθηση προστασίας.
στρωματα υφασματα στρωματων
Tencel
Η ίνα Tencel® είναι φυσικής προέλευσης και αποτελείται από κυτταρίνη, το κύριο μέρος των φυτικών κυττάρων. Η πρώτη ύλη είναι ξύλο και η διαδικασία παραγωγής είναι περιβαλλοντικά βιώσιμη. Το υλικό είναι πλήρως βιοδιασπώμενο και βιολογικό. Όπως όλες οι φυσικές ίνες, κατά την επαφή με το δέρμα προσφέρει μια αίσθηση απαλότητας. Η άνεση είναι εγγυημένη από την εξαιρετική κυκλοφορία αέρα και απορρόφηση της υγρασίας
στρωματα υφασματα στρωματων
Nanotex®
Αυτή η τεχνολογία, βασισμένη στη νανοτεχνολογία, χρησιμοποιεί μόρια Nanotex® για να διαμορφώσει τη μοριακή δομή των ινών και να δημιουργήσει ίνες οι οποίες προσφέρουν ανώτερη απόδοση και άνεση. Η επεξεργασία γίνεται στο ύφασμα. Εκατομμύρια μόρια στερεώνονται βαθιά στις ίνες του υφάσματος, και κρατούν μακριά τα μόρια βρωμιάς. Διαρκεί περισσότερο και διατηρεί την άνεση, την αίσθηση και την κυκλοφορία του αέρα του στο στρώμα. Υγρά όπως το κρασί, τα αναψυκτικά και ο καφές, τα οποία προκαλούν λεκέδες όταν διαπερνούν τις ίνες, μορφοποιούν μια σταγόνα και απομακρύνονται χωρίς να αποροφώνται. Με το ύφασμα Nanotex® , η σωματική εφίδρωση απορροφάται από τα σεντόνια, τα οποία μπορούν να πλένονται συχνά, και όχι από το στρώμα.
στρωματα υφασματα στρωματων
100% non-allergenic fiber
Η χρήση αντιαλλεργικής ίνας έχει διάφορες θετικές ιδιότητες ως προς την υγεία και την άνεση ύπνου. Μένει άθικτη από μούχλα, μικροοργανισμούς και σκόνη και είναι μεγάλος σύμμαχος της ευεξίας στη νυχτερινή ανάπαυση.

ΥΛΙΚΑ

στρωματα υλικα στρωματων
Air Memory
Visco Mind® με οπές αερισμού οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την κυκλοφορία του αέρα και μειώνουν την υγρασία ώστε να επιτυγχάνεται τέλεια διαπνοή του στρώματος και απόλυτη άνεση.
στρωματα υλικα στρωματων
Clima Fresh
Καινοτόμο υλικό το οποίο διαθέτει μικροκάψουλες οι οποίες λέγοντο PCM(Phase Change Materials), οι οποίες απορροφούν την θερμότητα που διαχέεται από το ανθρώπινο σώμα και διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία εντός του υλικού. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζει τη σωστή θερμοκρασία του σώματος από οποιαδήποτε υγρασία που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Κάθε ενήλικος, κατά μέσο όρο, χάνει το ένα τέταρτο του λίτρου υγρασίας από το σώμα του κάθε βράδυ. Το συγκεκριμένο υλικό διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος 1 – 2 βαθμούς πιο χαμηλή σε σύγκριση με τα απλά υλικά. Το PCM αντιπροσωπεύει την εξέλιξη στα υλικά στρωμάτων. Επιπρόσθετα, η πρασουσία άλατων αργύρου στη σύνθεση του υλικού κάνει το στρώμα να είναι αντιβακτηριδιακό, ανθεκτικό στη μούχλα, και διατηρεί εξαιρετικούς όρους υγιεινής κατά τη πάροδο του χρόνου. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ-ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Bio Air Memory
Καινοτόμο υλικό το οποίο αποτελείται από Visco Mind με προσθήκη επιλεγμένων αιθέριων ελαίων ώστε να ευνοούν τον ύπνο. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων. Αυτό το υλικό διαθέτει τρύπες αερισμού οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την κυκλοφορία του αέρα και μειώνουν την υγρασία ώστε να επιτυγχάνεται τέλεια διαπνοή του στρώματος και απόλυτη άνεση.
στρωματα υλικα στρωματων
Extra Soft Foam
Αυτό το ιδιαίτερο υλικό προσφέρει ανώτερη τεχνική απόδοση. Ενισχύει το στρώμα με μια έξτρα απαλή αίσθηση κατά τη ξεκούραση. Προτείνεται για όλους αυτούς που αγαπούν την αίσθηση ενός απαλού προϊόντος το οποίο προσαρμόζεται τέλεια στα περιγράμματα των σωμάτων τους καθώς παράλληλα διατηρεί τη φυσική σταθερότητα του στρώματος.
στρωματα υλικα στρωματων
Bio Foam Soya HR
Το Bio Foam Soya HR(High Resilience), αποτελείται από ένα μείγμα εκχυλισμάτων από ακατέργαστα έλαια σόγιας και αντιπροσωπεύει την τέλεια συμβίωση μοντερνισμού και φύσης. Τα έλαια σόγιας έχουν όλα τα ευεργητικά χαρακτηριστικά υγιεινής για την παραγωγή ενός υλικού με μια ιδιαίτερη ελαστικότητα η οποία αποδίδει μια αίσθηση δροσιάς, επαρκούς ενυδάτωσης και ευεξίας κατά τη διάρκεια του ύπνου. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ-ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Soft Gel®
To υλικό Soft Gel είναι ιδανικό για τη νυχτερινή ξεκούραση λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας του. Χρειάζεται περίπου 3 ώρες για να αυξηθεί σημαντικά η θερμοκρασία, ύστερα σταθεροποιείται σε μια σταθερή θερμοκρασία,μερικούς βαθμούς κάτω από τη σωματική. 'Ετσι ευνοείται η κυκλοφορία του αίματος και δίνει μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.
στρωματα υλικα στρωματων
Bio Soya Mind
Το Bio Soya Mind είναι η εξέλιξη του Bio Foam Soya HR, στο οποίο γίνεται η προσθήκη Visco Mind®. Προσαρμόζεται ιδανικά στο βάρος του σώματος και ευνοεί την σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου, χωρίς να δημιουργεί πιέσεις. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ- ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Visco Mind
Eίναι ένα από τα πλέον σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των στρωμάτων. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τη NASA ( διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ) για τις ανάγκες των αστροναυτών στο διάστημα, αργότερα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία των πιο εξελιγμένων στρωμάτων. Προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του ανθρώπινου σώματος, έτσι το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη, στον αυχένα και τις αρθρώσεις. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ-ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Bio Visco Mind
Αυτό το εξαίρετο υλικό προσαρμόζεται στο βάρος του σώματος, προσφέροντας απαράμιλλη άνεση. Είναι εμπλουτισμένο μόνο με φυσικά υλικά, όπως αιθέρια έλαια, τα οποία σύμφωνα με μελέτες ευνοούν τον ύπνο και μειώνουν το στρες. Το Bio Visco Mind® έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ- ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Visco Mind HD
Το Visco Mind HD® είναι ένα υλικό με υψηλής πυκνότητας ελαστική μνήμη (περίπου 95 kg/m3) πολύ περισσότερο από το Visco mind. Η υψηλή πυκνότητα προσφέρει μια έγκυρη συνταγή για την αντιμετώπιση των διάφορων παθολογιών (πόνος στη πλάτη και τον αυχένα) που προέρχονται από κακή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ- ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Bio Water Foam
Το Bio Waterfoam αποτελείται από νερό και πρώτες ύλες που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές όπως η σόγια και ένα μίγμα αιθέρια ελαίων και βοτάνων τα οποία σύμφωνα με μελέτες ευνοούν ρητά τον ύπνο και μειώνουν το στρες. Αποτελεί μια πολύτιμη πηγή ενέργειας για το σώμα, το μυαλό και το πνέυμα. Έχει υψηλή αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική αξία, ευνοώντας την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Eπίσης τα αιθέρια έλαια προσφέρουν αρωματοθεραπεία η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλές συμπληρωματικές θεραπευτικές αγωγές στον κόσμο. Είναι το πιο καινοτόμο προϊόν που συνδέεται με εντελώς φυσικές πρώτες ύλες , κάνοντας το σημείο αναφοράς στην αγορά των στρωμάτων. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ-ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Water Foam
Το Waterfoam είναι ένα υλικό με ισχυρές εργονομικές ιδιότητες για τη σωστή στήριξη του ανθρώπινου κορμού. Είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές πυκνότητες και βαθμούς σταθερότητας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσωπικές απαιτήσεις ξεκούρασης και άνεσης. 'Εχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς κατασκευάζεται χωρίς τη χρήση βλαβερών στοιχείων και σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ΟΕΚΟ-ΤΕΧ®Standard 100.
στρωματα υλικα στρωματων
Bonnel Springs
Τα ελατήρια από ατσάλι τύπου Bonnel Springs είναι γνωστά για τη παραδοσιακή άνεση που προσφέρουν. Κάθε ελατήριο με δικωνική φόρμα αποτελείται από ένα κομμάτι ατσάλι κατάλληλα διαμορφωμένο. Μια επεξεργασία με τέμπερα κάνει τα ελατήρια ανθεκτικά στην παραμόρφωση. Συναρμολογούνται με ένα σπιράλ που διασφαλίζει την τέλεια ένωση και βελτιστοποιεί παράλληλα τη συλλογική δουλειά των ελατηρίων.
στρωματα υλικα στρωματων
100% Latex Foam
Το Latex είναι μία ουσία που εξάγεται από το φυτό Hevea Brasiliensis κόβοντας τον φλοιό με σκοπό την απόκτηση του γαλακτώδους υγρού που εκκρίνει. Κατά τη στερεοποίηση το στρώμα αποκτά επτά διαφορετικές ζώνες σκληρότητας, η κάθε μία κατάλληλη για κάθε περιοχή του ανθρώπινου σώματος (κεφάλι – αυχένας – πλάτη – μέση – λεκάνη –μηροί – γόνατα – πέλματα). Έτσι έχουμε ένα στρώμα που αγκαλιάζει και στηρίζει απόλυτα όλα τα σημεία του ανθρώπινου κορμού, καθώς ασκεί διαφορετική πίεση στο στρώμα το κεφάλι ή το πέλμα μας απ’ την πίεση που ασκεί η μέση και πολύ περισσότερο η πλάτη μας. Επιπλέον το φυσικό latex διαθέτει ειδικές κυψέλες οι οποίες επιτρέπουν τον αερισμό του εσωτερικού του στρώματος. Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, αυτό το υλικό μπορεί να επιλύσει πολλά αλλεργικά προβλήματα τα οποία γίνονται όλο και πιο συχνά κάθε μέρα. Η φυσική ελαστικότητα του latex του επιτρέπει να προσαρμόζεται, σημείο προς σημείο, σε κάθε στάση του σώματος προκειμένου να το συγκρατεί με προφανή ορθοπεδικά πλεονεκτήματα.
στρωματα υλικα στρωματων
Pocket Springs
Τα στρώματα είναι εφοδιασμένα με πολλά ελατήρια, κάθε ένα από τα οποία τα οποία περιέχεται σε μια θήκη. Αυτό επιτρέπει σε κάθε ελατήριο να λειτουργεί ανεξάρτητα από όλα τα άλλα και να προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε σημείο του σώματος. Διαθέτει 7 διαφορετικές ζώνες σκληρότητας ανάλογα τη διάμετρο του ελατηρίου. Είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις micro-spring(πάνω από 1500 ελατήρια στο διπλό στρώμα) και στη κανονική(περίπου 900 ελατήρια στο διπλό στρώμα).
στρωματα υλικα στρωματων
Climalatex®
Το καινοτόμο υλικό Climalatex® προσφέρει μια πολυτελή άνεση. Η τεχνολογία Climalatex® συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας του Latex (ανθεκτικότητα) με την διαδικασία Talalay(κυκλοφορία αέρα) οδηγώντας σε: • Άριστη ορθοπεδική στήριξη του σώματος. • Μειώνει τα σημεία υψηλής πίεσης τα οποία κλείνουν τη κυκλοφορία του αίματος. • Αντιβακτηριακά, ανθεκτικά σε ακάρεα. . • Ανώτερη κυκλοφορία του αέρα και ρύθμιση υγρασίας χάρη στην δομή ανοικτών κυττάρων και χιλιάδες διατρήσεις

ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

στρωματα γεμισμα στρωματος
Extra Soft Foam Padding
Η επίδοση του συγκεκριμένου υλικού είναι τεχνικά ανώτερη σε σύγκριση με το κανονικό γέμισμα. Στην πραγματικότητα, παρέχει ένα ιδιαίτερα απαλό αποτέλεσμα επειδή είναι δεκάδες φορές πιο μαλακό από το κανονικό γέμισμα. Το ξεχωριστό αποτέλεσμα περιβολής που παρέχει κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης ενισχύει το στρώμα. Συνίσταται για όλους όσους αγαπούν την αίσθηση ενός απαλού προϊόντος το οποίο προσαρμόζεται τέλεια στα περιγράμματα των σωμάτων τους καθώς παράλληλα διατηρεί τη φυσική σταθερότητα του στρώματος.
στρωματα γεμισμα στρωματος
Cotton/Wool padding
Οι φυσικές ιδιότητες του γεμίσματος από βαμβάκι κάνει δυνατή την επίτευξη τέλειας άνεσης ξεκούρασης ακόμα και στις πιο θερμές εποχές. Οι φυσικές ιδιότητες του μάλλινου γεμίσματος κάνει δυνατή την επίτευξη και διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και ζεστασίάς ακόμα στις πιο κρύες εποχές.
στρωματα γεμισμα στρωματος
Insulating non-allergenic fiber padding
Η μη αλλεργιογόνα ίνα στο γέμισμα έχει πολλές ιδιότητες, στον υγιεινό και άνετο ύπνο. Ανθεκτική στην μούχλα και μικροοργανισμούς, η μη αλλεργιογόνα ίνα αποτελεί ένα γέμισμα με υψηλή απόδοση, έναν σημαντικό σύμμαχο της νυχτερινής ανάπαυσης και ευεξίας. Μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο.
στρωματα γεμισμα στρωματος
Visco mind padding
Το Visco Mind® είναι ένα γέμισμα από αυτομοντελοποιημένο χωρίς CFC υλικό γαλακτωματοποιημένο με νερό το οποίο έχει μια ελαστική μνήμη. Αυτός ο βισκοελαστικός αφρός έχει διααπρεπείς εργονομικές ιδιότητες και προσαρμόζεται στο περίγραμμα του σώματος με αργές διατάσεις που δεν ασκούν καμία αντίσταση. Στηρίζουν την σπονδυλική στύλη με σωστό τρόπο, είναι αντιβακτηριδιακά και αντιαλλεργικά.
στρωματα γεμισμα στρωματος
Clima fresh padding
Η χρήση του Clima Fresh® στo γέμιστα προσφέρει θερμική άνεση η οποία επιτυγχάνεται από την προσθήκη ειδικών μικροκάψουλων που ονομάζονται PCM(Phase Change Materials), τα οποία απορροφούν την θερμότητα που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία μέσα στο υλικό. Έτσι, το υλικό παραμένει δροσερό και παρέχει καλή κυκλοφορία του αέρα κατά την επαφή με το ανθρώπινο σώμα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Τα περισσότερα στρώματα Flexystrom έρχονται συσκευασμένα σε κενό αέρος (vacuum packing). Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία εγγυάται την μέγιστη υγιεινή και ποιότητα.
Κατά την διαδικασία αυτή, το στρώμα δέχεται πίεση 3 τόνων ανά τετραγωνικό μέτρο μειώνοντας έτσι τον όγκο του κατά 90%. Διπλώνεται σε ρολό και σφραγίζεται αεροστεγώς με διπλό film. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τα στρώματα Flexystrom παραμένουν μακριά από σκόνη, υγρασία και παθογόνους μικροοργανισμούς, μέχρι το άνοιγμα της συσκευασίας.
Επίσης ο καταναλωτής μπορεί να το μεταφέρει όπου εκείνος επιθυμεί χωρίς καμία δυσκολία διότι η συγκεκριμένη συσκευασία επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του στρώματος ακόμα και μ’ ένα επιβατικό όχημα.