πιστοποιήσεις στρωμάτων

Πιστοποιήσεις Στρωμάτων

‘Ολα μας τα στρώματα συνοδεύονται από τις σημαντικότερες διεθνείς πιστοποιήσεις που τα κατατάσσουν στα καλύτερα στρώματα της παγκόσμιας και ελληνικής αγοράς.

Τα υλικά και η κατασκευή των προϊόντων flexy strom ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από αναγνωρισμένα, ανεξάρτητα ινστιτούτα. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εξωτερικών δοκιμών ποιότητας, όλα τα προϊόντα υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές και αναλύσεις ανθεκτικότητας με βαρέα φορτία. Μια ποικιλία πιστοποιητικών που χορηγούνται από ειδικούς εξωτερικής ποιότητας εγγυάται τη διαφάνεια της ποιότητας της flexy strom μέσω της παροχής πιστοποιήσεων.

Οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι για τα προϊόντα flexy strom αφού χρησιμοποιούνται μόνο υλικά υψηλής ποιότητας - επειδή η κορυφαία ποιότητα είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στην εταιρεία μας.

Πιστοποίηση στρωματων TUV ISO 9001

Πιστοποίηση TUV ISO 9001

Το ISO 9001 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διασφάλιση ποιότητας και τη ποιοτική διαχείριση των επιχειρήσεων. Η πιστοποίηση με βάση το ISO 9001 διασφαλίζει ότι παρέχουμε στους καταναλωτές ποιοτικά και αξιόπιστα προϊόντα.

Πιστοποίηση LGA

Πιστοποίηση LGA

Η γερμανική LGA είναι παγκοσμίως η πιο σπουδαία πιστοποίηση που μπορεί να φέρει ένα στρώμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που όλα μας τα στρώματα έχουν αυτή τη πιστοποίηση.

Η πιστοποίηση LGA μέσα από αυστηρούς ελέγχους δοκιμάζει τα στρώματα όσον αφορά την ποιότητα, την αντοχή, τις επιβλαβείς ουσίες, τις εκπομπές, την εργονομία και την ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ελέγχει σχετικά με τη χρήση επιβλαβών ουσιών
  • Ελέγχει τις εκπομπές φορμαλδεΰδης, μιας χημικής ένωσης επιβλαβούς για τον άνθρωπο.
  • Ελέγχει τις μυρωδιές.
  • Ελέγχει τις εκπομπές οργανικών ενώσεων.
  • Έλεγχος πρώτων υλών.

Επίσης όλα τα στρώματα υπόκεινται σε μια αυστηρή δοκιμή αντοχής το πρότυπο DIN EN 1957. Το πρότυπο DIN EN 1957 ασχολείται με τη λειτουργική απόδοση για οικιακή χρήση ενός στρώματος.

Η δοκιμή διεξάγεται τοποθετώντας μια δύναμη 1.400Ν (περίπου 150 κιλά) στο στρώμα και πιέζοντας το στρώμα για 60.000 φορές. Αυτή η δοκιμή έχει σκοπό να προσομοιώσει την κανονική χρήση ενός στρώματος.

Η παραπάνω δοκιμή διεξάγεται για να αξιολογήσει το στρώμα σε τέσσερις κατηγορίες:

  • Αλλαγή ύψους του στρώματος
  • Αλλαγή της σκληρότητας του στρώματος την ίδια χρονική στιγμή
  • Αλλαγή της σκληρότητας του στρώματος μετά τη δοκιμή
  • Αλλαγή του συντελεστή ανθεκτικότητας του στρώματος

Η δοκιμή βαθμολογείται σε κλίμακα 0-100 με 25 μονάδες που κατανέμονται σε καθεμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με το πρότυπο, ένα στρώμα θα πρέπει να επιτύχει βαθμολογία πάνω από 90 βαθμούς για να πάρει την πιστοποίηση.

Πιστοποίηση Ιατρικού προϊόντος

Πιστοποίηση Ιατρικού προϊόντος

Μια πιστοποίηση για την οποία είμαστε υπερήφανοι αφού είμαστε η μοναδική εταιρεία στην ελληνική αγορά που στη γκάμα της διαθέτει στρώματα και μαξιλάρια με πιστοποίηση ως ιατρικό προϊόν από το δημόσιο υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Μέσα από ιατρικούς ελέγχους και σε συνεργασία με ορθοπεδικούς γιατρούς το υπουργείο υγείας της Ιταλίας πιστοποιεί στρώματα και μαξιλάρια τα οποία αποδεδειγμένα βοηθούν ως εργαλεία τους ανθρώπους να προλαμβάνουν, να αντιμετωπίζουν και να μετριάζουν συγκεκριμένες παθολογίες.

Τα προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί ως "Dispositivo Medico Classe 1" πρέπει επίσης να φέρουν σήμανση CE, η οποία είναι υποχρεωτική για όλα τα προϊόντα που παράγονται και διατίθενται στο εμπόριο σε χώρες της ΕΕ σύμφωνα με μια οδηγία της ΕΕ σχετικά με τις απαιτήσεις ασφάλειας προϊόντων.

Πιστοποίηση Oeko -Tex Standard 100

Πιστοποίηση Oeko -Tex Standard 100

Το OEKO-TEX® Standard 100 είναι ένα διεθνές σύστημα δοκιμών και πιστοποίησης για υφαντικά ακατέργαστα, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα. Όλα τα είδη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, τα οποία είναι απολύτως αβλαβή για την υγεία, αποδίδονται στην ετικέτα Oeko-Tex® για να παρέχουν στον καταναλωτή την εγγυημένη ασφάλεια ότι το αντίστοιχο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν δεν περιέχει χημικές ουσίες και είναι ένα φιλικό προς το δέρμα προϊόν. Όσο πιο έντονο είναι το επίπεδο επαφής του δέρματος με ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν όπως είναι το στρώμα αφού το χρησιμοποιούν βρέφη και μικρά παιδιά , τόσο υψηλότερες είναι οι ανθρώπινες-οικολογικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται.

Όλα τα προϊόντα της flexy strom φτιάχνονται με πιστοποιημένες και συμβατές με τα πρότυπα της OEKO-TEX πρώτες ύλες.

Πιστοποίηση Woolmark

Πιστοποίηση Woolmark

Η Woolmark είναι μια παγκόσμια πιστοποίηση που εγγυάται στον καταναλωτή ότι όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στα στρώματα είναι από 100% αγνό παρθένο μαλλί. Πριν ένας κάποιος χρησιμοποιήσει την ετικέτα Woolmark στα προϊόντα του, πρέπει να περάσει τα υψηλά επίπεδα ποιότητας από την The Woolmark.

Πιστοποίηση FIRA

Πιστοποίηση FIRA

Η διεθνής πιστοποίηση FIRA αφορά τη διασφάλιση Ποιότητας για Έπιπλα - είναι γνωστή εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια ως αξιόπιστη αναφορά για την υψηλότερη ποιότητα και υγιεινή συμβατότητα και αποτελεί τη μοναδική Σφραγίδα Έγκρισης για έπιπλα που παρακολουθούν και πιστοποιούν όλη την ποιότητα μέσω ουδέτερων δοκιμών. Έτσι, προσφέρει στους καταναλωτές όχι μόνο ασφάλεια όσον αφορά τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την άψογη λειτουργία του αντίστοιχου προϊόντος, αλλά και τις απαιτήσεις που τίθενται για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Όλα τα κρεβάτια flexy strom φέρουν την πιστοποίηση FIRA.

Πιστοποίηση Classe 1 IM

Πιστοποίηση Classe 1 IM

Η Classe 1 IM είναι μια πιστοποίηση σχετικά με την αντίδραση πυρκαγιάς πολλών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Ανάμεσα σε αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνονται τα στρώματα και τα μαξιλάρια. Σύμφωνα με την αντίδραση των προϊόντων στην πυρκαγιά , χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: 3 IM, 2 IM και 1 IM.

Η Classe 1 IM είναι η καλύτερη κατηγορία, η οποία απονέμεται μόνο σε εκείνα τα στρώματα που έχουν περάσει όλες τις δοκιμές. Τα στρώματα flexy strom έχουν περάσει όλες τις δοκιμές στην αντίδραση πυρκαγιάς, παίρνοντας την πολυπόθητη πιστοποίηση βραδύκαυστης κατηγορίας 1 IM.

Soft Gel Air Patended

Soft Gel Air Patended

Παγκοσμίως, είμαστε η μοναδική εταιρία που χρησιμοποιεί το πατενταρισμένο υλικό soft gel air στα στρώματα για τη σωστή διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα βασικό συστατικό της καλής ανάπαυσης είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας του σώματος και το Soft Gel Air® είναι ιδανικό για νυχτερινή ανάπαυση λόγω του χαμηλού δείκτη θερμικής αγωγιμότητας. Χρειάζονται περίπου τρεις ώρες για να καταγράψει μια σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, κρατώντας σε σταθερή θερμοκρασία λίγους βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτό ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος, την οξυγόνωση των ιστών και παράγει μια ευχάριστα φρέσκια αίσθηση.